logo

Søk

Historikk

A/S Elektrokontakt, eller ELKO AS som det heter i dag, ble grunnlagt i 1945 i Blåkorsgården i Oslo. Det var direktørene Ervik og Kristensen som så vekstpotensialet etter andre verdenskrig og ønsket å produsere kvalitetsprodukter til elektrobransjen.

Bedriften startet med kun 8 ansatte, men opplevde en eventyrlig vekst. Etter hvert som bedriften vokste ble produksjonen flyttet til større lokaler i Bærum.

Stor vekst

Frem til 1960 var selskapet spredt på 4 steder i området Bekkestua – Sandvika. I 1961 ble enhetene samlet i et nytt fabrikklokale i Sandvika, men allerede i midten av 60-årene ble det behov for mer plass. Flere produksjonslokaler ble leid i både Hokksund og på Åmot i Modum som en midlertidig løsning for plassmangelen inntil en ny fabrikk stod ferdig.

Sporpindfabrikken på Åmot

I 1970 stod Sporpindfabrikken ferdig på Åmot. Bildet viser produksjonsanleggets idylliske beliggenhet. Fabrikken samlet all produksjon i Modum-området på ett sted. Allerede i 1974 ble produksjonsanlegget påbygget. I begynnelsen av 1989 ble det tatt i bruk et nytt moderne lagerbygg, vegg i vegg med fabrikken. I løpet av år 2000 ble hele produksjonen samlet på Åmot. Samme år ble hovedkontoret sentrert på Statoilbygget  i Sandvika. Våren 2014 flyttet ELKO hovedkontor til splitter nye energieffektive lokaler på Ryen i Oslo.

ELKO AS i Norden

ELKO AS har i mange tiår vært representert i Sverige. Men først i 1996 ble vår tilstedeværelse formalisert med opprettelsen et datterselskap; ELKO AB. I 2001 endret A/S Elektrokontakt navnet sitt til ELKO AS.

Robotautomatisering

Da ELKO AS alltid har hatt fokus på kostnad og effektivitet innen produksjon, har vi fra tidlig av tatt i bruk robotautomasjon i fabrikkene våre. I 2007 opnådde ELKO AS full robotautomatisering av vår produksjon i Norge. Dette gjør at vi fortsatt kan holde lave priser og produsere den beste kvaliteten elektroprodukter på markedet.